Σύνδεση
Εγγραφή

Έχει αναμιχθεί βενζίνη στο πετρέλαιο στην δεξαμενή σας;
Η Agorathermansis σας συμβουλεύει:

Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και σας συμβουλεύουμε να μη βάλετε μπροστά τον καυστήρα επουδενί πριν κάνετε τις ενέργειες παρακάτω. Υπάρχουν ατμοί βενζίνης στον χώρο του λεβητοστασίου και είναι πολύ εύκολο να αρπάξουν φωτιά με έκρηξη και με σοβαρό τραυματισμό ανθρώπων.

Τα παρακάτω είναι ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για να προλάβετε το ατύχημα.

1. Κλείστε το καπάκι της δεξαμενής και φροντίστε να είναι στεγανό το κλείσιμο. Αν είναι πλαστικό και βιδώνει έχει καλώς, αν δεν βιδώνει τότε μπορείτε να το στεγανοποιήσετε παρεμβάλλοντας μια βρεμένη πετσέτα. Δεν θέλουμε με τίποτα τους ατμούς να βγαίνουν στο λεβητοστάσιο.
2. Κατεβάστε τον γενικό διακόπτη του πίνακα του καυστήρα και όποιου άλλου πίνακα υπάρχει στο Λεβητοστάσιο.
3. Ειδοποιείστε όσους τυχόν έχουν δυνατότητα η κλειδί να μπαίνουν στον χώρο, να μη μπαίνουν. Βάλτε μια πρόσθετη κλειδαριά, αλυσίδα, ταμπέλα.
4. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιήστε φακό, αναπτήρα, σπίρτα για να δείτε. (Ο φακός επιτρέπεται μόνο αν είναι αντιεκρηκτικού τύπου),
5. Ακόμη και η λάμπα φωτισμού είναι επικίνδυνη και θα σας συμβουλεύαμε να αποφύγετε να την ανάβετε.
6. Οι ατμοί βενζίνης είναι ελαφρότεροι και «σέρνονται» στο έδαφος οπότε είναι πιθανόν να “περπατήσουν” και να οδηγηθούν σε άλλους χώρους (αποθήκες κλπ) και να δημιουργήσουν συνθήκες έκρηξης. Θα πρέπει να διερευνήσετε τέτοια περίπτωση.
7. Αν έχετε φρεάτιο με αντλία μέσα στον χώρο που αντλεί τα υπόγεια νερά ή της βροχής, μην την θέσετε σε λειτουργία, και βγάλτε την μπρίζα ή την ασφάλεια ώστε να μη τειθεί αυτόματα από την στάθμη του νερού ή από άλλον συγκάτοικο. Συνήθως δεν είναι αντιεκρηκτικού τύπου και μπορεί να παράγει σπινθήρα.
8. Μην χρησιμοποιήσετε καμμία συσκευή που μπορεί να δημιουργήσει σπινθήρα
9. Ακόμη και ο στατικός ηλεκτρισμός που φέρει το σώμα σας είναι επικίνδυνος για να λειτουργήσει ως σπινθήρας. Πριν πλησιάσει κάποιος στο χώρο πρέπει να πιάσει ένα μεταλλικό αντικείμενο ώστε να αποφορτίσει στατικό ηλεκτρισμό που πιθανόν να έχει.
10. Αερίστε τον χώρο ανοίγοντας πόρτες, παράθυρα, φωταγωγούς. Ο στόχος είναι να αραιώσει το μίγμα ατμών βενζίνης σε σχέση με αέρα σε ένα επίπεδο που πλέον οι ατμοί δεν είναι πλέον αναφλέξιμοι.

Σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστείτε ειδικό τεχνίτη πετρελαίων για να εξαερίσετε τον χώρο, να ελέγξει για τυχόν ατμούς που πέρασαν σε άλλους χώρους για να μετρήσει για ύπαρξη αερίων με gasmeter ή για να μεταγγίσει τα καύσιμα, η Agorathermansis μπορεί να σας διαθέσει.

Τα παρακάτω είναι ΜΕΤΡΑ για να λύσετε το θέμα με ασφάλεια και να έχετε θέρμανση :

1. Mιλήστε με τον προμηθευτή σας πετρελαίου, πέστε του τι ακριβώς έγινε, και ζητείστε του να σας αντικαταστήσει τα λίτρα βενζίνης με πετρέλαιο. Αυτός έχει την δυνατότητα και γνώση να διαχειριστεί με ασφάλεια το μείγμα.
2. Αν δεν εξυπηρετηθείτε, απευθυνθείτε στο info@agorathermansis.gr για να σας διαθέσουμε συνεργάτη – μέλος μας.
3. Μια άλλη δικού σας ελέγχου λύση είναι να βρείτε ένα βαρέλι άδειο (προσοχή να μην είχε τυχόν χημικά ή τοξικά) και αδειάστε την δεξαμενή σας στο βαρέλι (με μεγάλη προσοχή χωρίς να δημιουργηθεί σπινθήρας από ηλεκτρικές συσκευές η από τριβή αντικειμένων η από στατικό ηλεκτρισμό), το ταπώνετε και το αφήνετε.
Συμβουλευτείτε μας πως μπορείτε να το διαχειριστείτε στην συνέχεια.

Ενημερώνομαι εδώ
Ενημερωθείτε εδώ...
Ακολουθήστε μας!
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • RSS Feed

Προσκαλέστε ενα φίλο

Ονοματεπώνυμο
E-mail