Σύνδεση
Εγγραφή

Σας διαβιβάζουμε το Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, για ενημέρωσή σας.

Πετρέλαιο ΘέρμανσηςΠροτάσεις ΣΕΕΠΕ

14/01/2013

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών θα ήθελε να αποσαφηνίσει για άλλη μια φορά, τη θέση του υπέρ της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των Πετρελαίων Κίνησης και Θέρμανσης. Όπως και τελικά αποδείχτηκε, το μέτρο αυτό ήταν ίσως από τα πιο δραστικά που έχει λάβει έως τώρα η Πολιτεία.

Η κοινωνική ένδεια όμως, οι εξαντλημένες αντοχές εκατοντάδων ελληνικών οικογενειών, το οικονομικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία, αλλά και το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα που έχει προκύψει, μας αναγκάζουν να επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις μας και να προτείνουμε:

1. Την επανεξέταση των προϋποθέσεων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και την αναπροσαρμογή του υπολογισμού της επιδοτούμενης ποσότητας στις πραγματικές καταναλώσεις.

2. Την επιτάχυνση της απόδοσης του επιδόματος του Πετρελαίου Θέρμανσης προς τους δικαιούχους.

3. Την αποτελεσματικότερη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού αφού, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, η απορρόφηση του συγκεκριμένου κονδυλίου υπολείπεται κατά πολύ του προϋπολογισθέντος και τέλος,

4. Την επαναδιαπραγμάτευση της Ελληνικής Πολιτείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προσωρινή και κατ΄ εξαίρεση για τη χώρα μας, μείωση του ΕΦΚ των Πετρελαίων Θέρμανσης και Κίνησης σε επίπεδο χαμηλότερο του σημερινού κατώτατου ορίου.

Ο Σύνδεσμος παραμένει στη διάθεση της Πολιτείας όποτε η συνδρομή του κριθεί χρήσιμη.

Ενημερώνομαι εδώ
Ενημερωθείτε εδώ...
Ακολουθήστε μας!
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • RSS Feed

Προσκαλέστε ενα φίλο

Ονοματεπώνυμο
E-mail