Σύνδεση
Εγγραφή

Αίτημα στην τρόικα να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15% υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το αίτημα υποβλήθηκε παράλληλα με το σχέδιο για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα 35 λεπτά το λίτρο (από 28 λεπτά πέρυσι) και τη διεύρυνση των εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων, προκειμένου να αυξηθούν οι δικαιούχοι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αυτό προβλέπει και την προκαταβολή του 25% του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους.

Αν η τρόικα εγκρίνει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, η επίπτωση στην τελική τιμή αγοράς του πετρελαίου υπολογίζεται σε περίπου 4 λεπτά το λίτρο.

Αν μάλιστα προστεθεί και η επιδότηση των 35 λεπτών το λίτρο, τότε οι δικαιούχοι του επιδόματος θα αγοράζουν το πετρέλαιο στην τιμή των 91 λεπτών των λίτρο, από 1,30 ευρώ που αναμένεται να είναι η τιμή λιανικής πώλησή του στην αγορά από την ερχόμενη εβδομάδα που θα ξεκινήσει διάθεσή του λόγω της χειμερινής περιόδου.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι φέτος το επίδομα να καταβληθεί σε 20% περισσότερους δικαιούχους. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η διεύρυνση κατά 5.000 ευρώ του ύψους του ετήσιου εισοδήματος μέχρι του οποίου οι φορολογούμενοι θα δικαιούνται το επίδομα.

Έτσι, για τον άγαμο, στόχος είναι να αυξηθεί στα 30.000 ευρώ από 25.000 που ήταν πέρυσι για τον έγγαμο στα 40.000 ευρώ και να προστίθενται 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ανάλογη διεύρυνση των κριτηρίων εξετάζεται και για το ύψος της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου (κατά 50.000 έως 100.000 ευρώ επιπλέον των 150.000 που ίσχυε πέρυσι) όπως και για τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, αποφασίσθηκε να παραμείνουν αμετάβλητες προς το παρόν οι γεωγραφικές ζώνες.

πηγή: in.gr

Ενημερώνομαι εδώ
Ενημερωθείτε εδώ...
Ακολουθήστε μας!
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • RSS Feed

Προσκαλέστε ενα φίλο

Ονοματεπώνυμο
E-mail