Σύνδεση
Εγγραφή

Γίνεται τελευταία μεγάλη συζήτηση για τα αιωρούμενα σωματίδια και την αιθαλομίχλη που εμφανίστηκε στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κλπ). Οι μετρήσεις έδειξαν 3 φορές μεγαλύτερα ποσοστά από τα μέγιστα επιτρεπόμενα. Τα αιωρούμενα σωματίδια είναι αποτέλεσμα της καύσης καυσόξυλων, και ειδικά όταν ούτε τα ξύλα είναι κατάλληλα ούτε η καύση είναι σωστή.
Εφαρμόζετε τις παρακάτω συμβουλές πάσει θυσία . Η αποφυγή κάποιου κόστους και η αμέλεια μας, δεν είναι επαρκής λόγος να προκαλέσουμε ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας των οικείων μας και της δικής μας.

Ξυλόσομπες

1. Δεν είναι όλες οι ξυλόσομπες κατάλληλες . Πρέπει να έχουν πιστοποίηση από Διεθνείς η εθνικούς φορείς. Μόνο έτσι διασφαλίζεται ότι έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ώστε να μη παράγουν επικίνδυνα για την υγεία καυσαέρια. Προσοχή διότι κυκλοφορούν πολλές ξυλόσομπες άγνωστης προέλευσης, ιδιοκατασκευές, χωρίς πιστοποιήσεις που παράγουν επικίνδυνα καυσαέρια.
2. Δεν πρέπει να παραμένουμε σε χώρο που έχει καυσαέρια, πρέπει να ανοίγουμε παράθυρα για αερισμό.
3. Δεν πρέπει να αναπνέουμε από το στόμα αλλά από την μύτη.
4. Όπου η ατμόσφαιρα είναι βεβαρυμμένη, πρέπει να φοράμε μάσκα.
5. Επουδενί πρέπει να καίμε ξύλα που είναι παράγωγα ξύλων (MDF, κλπ), η βαμμένα η εμποτισμένα με βερνίκια και ρητίνες. Στην καύση τους δημιουργούν τοξίνες και καρκινογόνος ουσίες.

Τζάκια

1. Το τζάκι πρέπει να είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξασφαλίζει την σωστή καύση και απαγωγή των καυσαερίων.
2. Η καμινάδα πρέπει να καθαρίζεται κάθε χρόνο διότι διαφορετικά ο χώρος του σπιτιού μας μολύνεται από καρκινογόνες ουσίες, μειώνεται ο ελκυσμός («δεν τραβάει καλά»-«μυρίζει»-, «καπνίζει») του τζακιού, και υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς της στέγης αλλά και ρηγματώσεων της καμινάδας. (Βλέπετε εδώ λεπτομέρειες από το site της www.in-tzaki.gr). Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται μόνο με μηχανικά μέσα, τα διάφορα ορυκτά καθαρισμού και χημικά δεν καθαρίζουν την καμινάδα αλλά διευκολύνουν ώστε η υφή της αιθάλης που είναι συσσωρευμένη στο εσωτερικό της καμινάδας να απομακρύνεται εύκολα κατά τον μηχανικό καθαρισμό.
3. Για να βοηθήσουμε το «τράβηγμα» του τζακιού και να μην βγαίνουν καπνοί στο δωμάτιο, πρέπει να υπάρχει χαραμάδα σε κάποιο παράθυρο για να «εισπνέει» το τζάκι.
4. Όταν ανάβουμε τον εξαεριστήρα της κουζίνας, αν δεν υπάρχει χαραμάδα η αν το τζάκι δεν τραβάει καλά, τότε τα καυσαέρια του τζακιού επιστρέφουν στο δωμάτιο.

Χρήσιμες πληροφορίες από το site www.in-tzaki.gr

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ ΤΖΑΚΙΟΥ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΖΑΚΙΩΝ

Ο καθαρισμός καμινάδας μπορεί να αποτελεί ένα μικρό έξοδο αλλά είναι αποδεδειγμένα η πιο απαραίτητη εργασία που θα πρέπει να πραγματοποιούμε στο τζάκι μας μια φορά το χρόνο και αυτό γιατί η συντήρηση του, σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια μας, την ασφάλεια του σπιτιού και γενικότερα με την σωστή και αποδοτικότερη λειτουργία του. Θα προσπαθήσουμε στην συνεχεία να σας αναλύσουμε εν συντομία αυτές τις έννοιες και να σας δώσουμε την λύση που χρειάζεστε άμεσα και οικονομικά!
Καύση των Ξύλων-Αιθάλη
Ως γνωστόν, από την καύση των ξύλων, εκτός της θερμότητας που εκλύεται, παράγεται και διοξείδιο του άνθρακα (CO2) μαζί με ένα μικρό ποσοστό υδρατμών σε μορφή καπνού. Ο σχηματιζόμενος από την χημική αυτή αντίδραση καπνός, διαφεύγει στη ατμόσφαιρα δια μέσου της καμινάδας, συσσωρεύοντας με αυτόν τον τρόπο στα εσωτερικά της τοιχώματα αιθάλη ή αλλιώς κρεόζοτο.
Η εναπόθεση της αιθάλης στα τοιχώματα της καμινάδας αλλά και στο θόλο αυτής, είναι μια σταδιακή φυσικοχημική διεργασία-αποτέλεσμα της καύσης των ξύλων- και από άποψη φυσικοχημικών ιδιοτήτων, περιλαμβάνει 3 μορφολογικά, διακριτά μεταξύ τους, στάδια:

  • Το πρώτο στάδιο αποτελεί την γνωστή σε όλους μας “καπνιά” , όπου το κρεόζοτο έχει την μορφή κονιορτομεριδίων σκόνης.
  • Στο δεύτερο στάδιο, το κρεόζοτο αποκτά κοκκιωδή πορώδη μορφή
  •  Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο,έχει πραγματοποιηθεί πλήρης κρυσταλλοποίηση της αιθάλης και έχει την εικόνα “μαύρου κατόπτρου-γυαλιού”

Η βαθμιδωτή μετατροπή της αιθάλης είναι μια φυσική διεργασία που οφείλεται στις μεγάλες εναλλαγές της θερμοκρασίας που λαμβάνουν χώρα κατά την καύση των ξύλων και υπό τη μορφή του τρίτου σταδίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την ασφάλεια μας, καθότι η κρυσταλλοποιημένη αιθάλη είναι εξαιρετικά εύφλεκτη.
Καθαρισμός Καμινάδας και Ασφάλεια
Όσο χρησιμοποιούμε το τζάκι μας, το ποσό της αιθάλης-κρεόζοτου που επικάθεται στα εσωτερικά τοιχώματα της καμινάδας, συνεχώς αυξάνεται. Η συνεχής αυτή εναπόθεση έχει ως φυσικό-λογικό επακόλουθο την μείωση της διατομής της καμινάδας καθώς και την αλλαγή στην υφή των τοιχωμάτων της, τα οποία γίνονται περισσότερο “αδρά-άγρια” .
Κατ’αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται πλέον σωστός-αποτελεσματικός ελκυσμός του καπνού, με αποτέλεσμα να παρατηρείται το γνωστό φαινόμενο “το τζάκι μου μυρίζει”, το οποίο γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό κατα τους θερινούς μήνες και σε μέρες έντονης υγρασίας, ενώ σε περιπτώσεις πλήρους απόφραξης της καμινάδας παρατηρείται το φαινόμενο “το τζάκι μου καπνίζει”.
Ένα άλλο συχνό πρόβλημα, λιγότερης σημασίας αλλά πολύ ενοχλητικό, που οφείλεται στην παντελή ή μη σωστή συντήρηση του τζακιού είναι η έντονη παρουσία νανόκοκκων και μικροσωματιδίων σκόνης στο σαλόνι μας. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι, σε περιπτώσεις παρουσίας καθοδικών ρευμάτων από την καμινάδα, ο εισερχόμενος καθοδικός αέρας, αποκολλά από την καμινάδα τα υπολείμματα αιθάλης και τα εισαγάγει δια της ίδιας οδού εντός της οικίας.

anaflexi kaminadas

ανάφλεξη καμινάδας τζακιού

Τέλος, αναλύοντας τη σχέση μεταξύ καθαρισμού της καμινάδας και της ασφάλειά σας και ως λογική συνέχεια των όσων προείπαμε, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε, ότι η αιθάλη, αν δεν απομακρυνθεί εγκαίρως, είναι πολύ πιθανόν να αναφλεγεί εντός της καμινάδας και να αναπτύξει πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Κατ’αυτόν τον τρόπο, τίθεστε σε κινδύνους όπως: πυρκαγιά, καταστροφή τεντών σε πολυκατοικίες από τις φλεγόμενες καύτρες που πετάγονται, αλλά και ρηγματώσεις στις τοιχοποιίες των όμορων διαμερισμάτων, εξαιτίας των μεγάλων διαστολών και θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στους τοίχους.

Τρόποι Καθαρισμού Τζακιών
Υπάρχουν δύο μέθοδοι για τον καθαρισμό του τζακιού και της καμινάδας και διακρίνονται σύμφωνα με τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση τους σε:

  • Χημικό Καθαρισμό: ΄Οπως προδίδει και το όνομα του, περιλαμβάνει τη χρήση χημικών μέσων όπως διάφορων εμπορικών χημικών παρασκευασμάτων, σκόνης, ή και χρήση ξύλων-κούτσουρων. Η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να απομακρύνει την συσσωρευμένη αιθάλη απλά μπορεί να επιτύχει μια μικρή αποσάρθρωση αυτής ούτως, ώστε να μπορέσει να ανασταλεί προσωρινά η απόφραξη της καμινάδας, ενώ σε περιπτώσεις άλλων αιτίων απόφραξης της καμινάδας όπως η παρουσία φωλιών πουλιών, είναι παντελώς αναποτελεσματικός.
  • Μηχανικό Καθαρισμό: Γίνεται απο εξειδικευμένο προσωπικό, με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού, όπως ντίζες, βούρτσες, συνδεόμενα κοντάρια από ανθρακονήματα και άλλων ειδικών εργαλείων και τεχνολογιών και είναι ο μόνος απόλυτα αποτελεσματικός τρόπος για τον καθαρισμό της καπνοδόχου από πάσης φύσεως αίτιο. Ο μηχανικός καθαρισμός τζακιών δεν μπορεί να αντικατασταθεί σε καμία περίπτωση από τον χημικό καθαρισμό καμινάδας και επιβάλεται ακόμη και σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί ο χημικός, καθότι είναι ο μοναδικός τρόπος απομάκρυνσης των επικαθίσεων της αιθάλης, ιδιαίτερα όταν αυτή βρίσκεται υπό τη μορφή κόκκων ή κρυστάλλων.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά χημικά προϊόντα τα οποία υπόσχονται δήθεν πολλά, που ωστόσο όμως είναι πλήρως αναποτελεσματικά ιδιαίτερα σε χρόνια κλίμακα και η λογική των οποίων επί της ουσίας δεν έχει καμία βάση.
Η αποτελεσματική απομάκρυνση της αιθάλης μπορεί να επιτευχθεί μονάχα μέσω του μηχανικού καθαρισμού καμινάδας και αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αποδοτική λειτουργία του τζακιού και πάνω απ’όλα ασφαλιστική δικλείδα για την υγεία μας από τις αρνητικές επιπτώσεις της συσσωρευμένης παραγόμενης αιθάλης.
Η σωστή και μεθοδευμένη συντήρηση και καθαρισμός του τζακιού είναι υψηλής σημασίας και το in-tzaki ειδικεύεται σε αυτό. Μην προβληματίζεστε με όλα αυτά! Εμπιστευτείτε μας! Η Ασφάλεια σας είναι προτεραιότητα μας!
Η εμπειρία του in-tzaki στους Καθαρισμούς Τζακιών
Εμείς αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό – συντήρηση του τζακιού σας και σας παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες τις αγοράς με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, έτσι ώστε να νιώσετε σιγουριά για την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία του. Οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες μας της in-tzaki αποτελούν μόνιμο προσωπικό και λειτουργούν σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και τους Διεθνείς κανόνες ασφαλείας.
Εμείς εκπαιδεύουμε άλλους επαγγελματίες που δραστηροποιούνται στον ίδιο επαγγελματικό χώρο μεταφέροντάς τους τις πολύτιμες εμπειρίες μας και τις τεχνικές γνώσεις μας, χρησιμοποιώντας πάντα, από επίπεδο εξοπλισμού, ότι πιο σύγχρονο υπάρχει για το συγκεκριμένο τομέα Διεθνώς.

Περιγραφή της Διαδικασίας Καθαρισμού του in-tzaki

  • Αρχικά μονώνουμε την εστία του τζακιού και δημιουργούμε μια μικρή θυρίδα επίσκεψης , έπειτα επεμβαίνουμε ελεγχόμενα στην καμινάδα με ειδική ντίζα – βούρτσα, δυνατότητας καθαρισμού μεχρι και τα 25 μέτρα ύψος και καθαρίζουμε τα εσωτερικά της τοιχώματα (αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται 3 ή 4 φορές ανάλογα την δυσκολία και την ποσότητα της συσσωρευμένης αιθάλης).
  • Στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας συνδεόμενα κοντάρια από ανθρακονήματα (robs), καθαρίζεται ο χώρος της χοάνης (ο χώρος δηλ. που βρίσκεται πάνω από την εστία σχήματος καμπάνας) και προχωρώντας καθαρίζουμε με συρματένια βούρτσα τα πυρότουβλα της εστίας από την προσκολλημένη πούδρα καπνού ή την πίσσα.
  • Τέλος, τα υπολείμματα της αιθάλης που έχουν πέσει μέσα στη μονωμένη εστία, απομακρύνονται με τη χρήση Επαγγελματικής ηλεκτρικής σκούπας χωρίς να αφήσουμε ίχνος σκόνης. ( εδώ τονίζουμε το επαγγελματικής καθώς οι απλές ή οικονομικές ηλεκτρικές σκούπες κατά την αναρρόφηση της σκόνης από την εστία βγάζουν από τα φίλτρα τους μέσα στο σαλόνι σας μικρό σωματίδια που δεν είναι αντιληπτά με το μάτι αλλά μόνο δια της αφής, δηλαδή περνώντας τα δάκτυλα σας μετά από ένα έπιπλο θα διαπιστώσετε ότι έχει γεμίσει με ψιλή σκόνη)

Καθαρισμός Καμινάδας Κόστος

Η διαδικασία καθαρισμού καμινάδας διαρκεί περίπου 1,5 με 2 ώρες από την στιγμή που θα χτυπήσουμε το κουδούνι σας. Το κόστος του καθαρισμού ανέρχεται στα 70 ευρώ (συν Φ.Π.Α.) Για ραντεβού καλέστε στο 6974453809 ή 6984051496 ή στείλτε μας στο info@in-tzaki.gr.

Σας περιμένουμε! για καθαρισμο τζακιού στο Τζάκι σας με 70 (εβδομήντα) ευρώ.

kaminada tzakiou 1

καμινάδα τζακιού πριν τον καθαρισμό

kaminada tzakiou 2

καμινάδα τζακιού μετά τον καθαρισμό

Ενημερώνομαι εδώ
Ενημερωθείτε εδώ...
Ακολουθήστε μας!
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • RSS Feed

Προσκαλέστε ενα φίλο

Ονοματεπώνυμο
E-mail