Σύνδεση
Εγγραφή

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πώς να κρατήσουμε το χειμώνα «έξω από το σπίτι» και τη ζέστη μέσα σε αυτό. Οι συμβουλές για ζεστό σπίτι είναι απλές και ακολουθώντας τες εύκολα μπορούμε να δημιουργούμε την πιο όμορφη ατμόσφαιρα για να μένουμε σπίτι. Η Agorathermansis θα σας στέλνει καθημερίνα και από μία συμβουλή για να διατηρείτε ζεστό το σπίτι σας, εξοικονομώντας ενέργεια.

1. Κρατήστε όλη τη ζέστη μέσα

Τα καλοριφέρ εκπέμπουν θερμότητα εμπρός πάνω και πίσω του. Το πρόβλημα με το «πίσω» είναι ότι συνήθως αφορά εξωτερικό -άρα κρύο- τοίχο. Σημαντικό μέρος της θερμότητας λοιπόν χάνεται για να ζεστάνει τον τοίχο. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ασπίδες από αλουμίνιο (μοιάζουν με γυαλιστερά στόρια) που τοποθετούνται κρυφά πίσω από το σώμα, δεν φαίνονται και όμως αναγκάζουν την θερμότητα να αντανακλάται όλη προς τα εμπρός.

Ακόμη, βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα είναι καλά κλεισμένα και δεν έχουν χαραμάδες που διευκολύνουν την εισβολή του κρύου. Μία κολλητική ταινία μπορεί να βοηθήσει. Στις εξώπορτες τοποθετείστε aerostop ή ακόμα και μικρά χαλάκια όταν το κρύο είναι έντονο. Πριν κάνετε όλα τα παραπάνω, βεβαιωθείτε πρωτίστως ότι κλείνουν καλά. Επίσης ελέγξτε ενδεχόμενο φωταγωγό, τζάκι, καμινάδα και τρύπες από καλώδια.

Συμβουλή: επιλέξτε μια μέρα με έντονο αέρα και ανάψτε ένα αρωματικό στικ σε όλους τους χώρους. Έπειτα, παρακολουθείστε την ροή του καπνού. Εάν είναι οριζόντια, τότε υπάρχουν ρεύματα στο σπίτι και πρέπει να εντοπίσετε την πηγή τους για να τα αντιμετωπίσετε.

Ενημερώνομαι εδώ
Ενημερωθείτε εδώ...
Ακολουθήστε μας!
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • RSS Feed

Προσκαλέστε ενα φίλο

Ονοματεπώνυμο
E-mail